olis vea estornell
-NOVETATS | ON COMPRAR? | CONSULTES | COMANDES
TAST DE L'OLI D'OLIVA
 

Per tastar, apreciar i valorar l'oli d'oliva es necessiten el sentit de la vista, l'olfacte, el gust i el tacte (textura).

El sentit de la vista tot i ser un factor secundari ens pot dir si l'oli és massa verd o massa madur i predisposa els altres sentits. Es tracta de la porta d'entrada de qualsevol aliment. El sentit de l'olfacte ocupa un paper primordial en el tast i el sentit del gust permet detectar els sabors amargs, a través de les mucoses situades a la part posterior de la gola es perceben els sabors picants. La boca té així mateix un paper fonamental a l'hora de valorar la textura d'un oli.

Per tant podem dir que a través del tast d'un oli, es pot esbrinar dues coses. El tipus d'oli, si és suau, fort o intens i determinar el grau de sabor picant, i amb això s'ha de recordar al respecte que la sensació d'aquest tret gustatiu s'accentua en afegir sabors picants al paladar.

 

 

TEL +34 973 12 60 00 | FAX +34 973 16 62 25 | vea@vea.es | Sarroca de Lleida | Spain | © 1996-2017 VEÁ S.A.

facebook olis vea estornell issuu vea oil estornell instagramimages of vea

English | Spanish | French | German | Catalan

vea oils hundred years old