olis vea estornell
NOVETATS | ON COMPRAR? | CONSULTES
avelino y gerard

El mÈtode eUREKA

VEÁ, MILLORANT EN LA QUALITAT

En referencia a l'extracció de l'oli, hi ha un canvi important que millorarà substancialment la qualitat dels nostres olis.

S'ha desenvolupat una nova maquinaria per fer una extracció completament en fred -temperatura ambient de uns 24 graus– y amb un temps de batiment molt reduit.

En aquest procés el nou decanter – per doble rotació– compta amb una capacitat de 3000 Kg/hora, per un funcionament normal, seria necessari una batidora sis vegades més gran, del que en realitat monta, amb tot aixó el que aconseguim és un temps de batiment molt baix.

vea aceite

La massa – les olives moltes –, son introduides en el decanter, que gira a poques revolucions. Aquest consta de dos cilindres que volten a diferentes velocitats; mentres que el cilindre exterior volteja a 3000, el cilindre interior, roda a 1400 – molt per sobre de les 350 revolucions habituals-. El cilindre interior és un sens fi de forma cònica que extrau la massa del decanter, despres de l'extracció de l'oli.

En augmentar la velocitat del cilindre interior s'està reduint el temps que la massa roman en el decanter. Així doncs evitem l'escalfament i l'oxidació.

L'Escalfament de la massa provoca l'aparició de peròxids, de per sí, els nostre olis tenen uns nivells molt baixos, amb aquest sistema es redueixen a la meitat. Realitzant una extracció ràpida evitem al màxim l'oxidació de l'oli. D' aquesta forma, l'oli extret serà molt més resisten als nivells. D' aquesta manera l'oli serà molt més resistent a l'enranciament.

Amb aquest métode d'extracció no es necessari una centrifugació posterior, tal com surt del decanter passa a un depòsit per la seva decantació natural. Durant tot el procés l'oli conserva tota la seva estructura, únicament en l'oli nº 1 és lleugerament filtrat, en la primera collita l'oli es presenta completament íntegre.

 


TEL +34 973 12 60 00 | FAX +34 973 16 62 25 | vea@vea.es | Sarroca de Lleida | Spain | © 1996-2023 VEÁ S.A.

Política de Privacidad

 

instagram estornellimages of veafacebook olis vea estornell