|
Informe Analític Collita 2004/2005
Informe d'assaig nº. 10306
•Acidesa (% àcid oleic)........................................................0,16%
• I. Peròxids (m.e.q. de 02 / kg greix)..................................7,3
meq
• Extinció a U V: K 270 = 0,086
K 232 = 1,84 ; K = -0,002
Ac. Miristico .........................................................................0,015%
Ac. Palmitico ..........................................................................13,44
Ac. Palmitoleico .......................................................................1,28
Ac. Esteárico ...........................................................................1,90
Ac. Oleico ..............................................................................71,99
Ac. Linoleico ............................................................................9,60
Ac. Aráquico ............................................................................0,36
Ac. Linolénico ..........................................................................0,55
Ac. Gadoleico ..........................................................................0,29
Ac. Behénico ...........................................................................0,11
Ac. Lignocérico ........................................................................0,05
• Isómeros Trans: C18:1T
= 0,013 %
C18:2T+C18:3T = 0,016 %
•Derivats Halogenats:
Bromodiclorometano.............................................0,003
ppm
Dibromoclorometano.............................................0,001
ppm
Percloroetileno......................................................0,002
ppm
Totals (p.p.m.) Inferior a ......................................0,010
ppm
• Esteroles-Eritrodiol : Eritrodiol+Uvaol= 2,14 % ;
Colesterol= 0,11 % ; Brasicasterol= trazas ;
24-Metilencolesterol = 0,53 % ; Campesterol= 3,13 % ; Campestanol
= 0,06 % ; Estigmasterol= 0,70 % ;
Delta-7-Campesterol = 0,01 % ; Beta-Sitosterol= 94,87 % ;Delta-7-Estigmastenol=
0,17 % ;
Delta-7-Avenasterol= 0,42 %.
• Trilinoleina = 0,11 % . Diferencia entre el ECN42
Real y Teórico = 0,00. Correcto .
• Ceres= 115,- ppm.
• (2)Humitat i matèries volàtils a 105 ºC
= 0,10 %
• (3)Impureses insolubles en Hexà = 0,05 %
• Estabilitat Rancimat a 120 ºC ( Horas ) = 5,45
horas.
•Tast organolèptica = Olor i sabor excel.lents com Oli d'Oliva Verge Extra.
CONCLUSIONS
Compleix la normativa CEE 2568/91 vigent com oli d'oliva verge extra.
Insecticides organofosforats
RESULTATS
Determinació: Pesticides Resultat (mg / kg)
Clorpirifos Metil <0,04
Clortalonil <0,02
DICOFOL <0,02
Dimetoat <0,02
Diuron <0,05
Endosulfan <0,02
ETION <0,06
Fenitrotion <0,02
LINDANE <0,02
Malation <0,04
METIDATION <0,04
OXIFLUORFEN <0,05
PARATION-etil <0,04
PARATION-METIL <0,04
PIRAZOFOS <0,02
PIRIMIFOS-METIL <0,02
SIMAZINA <0,05
TERBUTILAZINA <0,05
En tots els casos la presència d'insecticides organofosforats és inferior a 6 micrograms per Kg, un microgram és la milionèsima part d'un gram.
CONCLUSIONS
Valors inferiors al contingut màxim recomanat de residus de pesticides en olis d'oliva verge d'acord amb la recerca que realitza la Junta d'Andalusia. S'aplica un factor 4 als límits màxims de residus en l'oliva.
Luis Jané Busquets
LABORATORIO DE ANÁLISIS S.L.
Reconegut per la Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca en matèria d'Olis i Greixos
C/ St. Llorenç, 27 Baixos -08192 St. Quirze del Vallès
(Barcelona)
Tel 93 721 13 25 -
email:ljblab@arrakis.es
NIF B-61817615
En les finques de VEA l'herba creix sota les oliveres, constituint pràcticament l'únic abonament, completament natural. Només cal afegir cada tres o quatre anys una certa quantitat de terra dels turons adjacents. |
|