La família VEA va ser pionera en el cultiu ecològic. Quan a Espanya encara no existia cap reglamentació al respecte. En l'actualitat totes les finques de la família, més les de 11 agricultors de la nostra zona, es cultiven de manera natural amb el control i certificació del CCPAE - Consell Català de la Producció Agrària Ecològica - sota la normativa comunitària. La certificació s'obté als tres anys de realitzar el cultiu ecològic, temps que es considera necessari perquè la terra elimini les restes de sulfats que s'havien utilitzat.
Les dures condicions climàtiques eliminen de forma natural les plagues i permeten al fruit una maduració perfecta. |
El clima de la nostra zona és ideal per al cultiu ecològic d'oliveres de la varietat "Arbequina". Durant l'hivern el clima és molt fred - temperatures mínimes de -5 i -7 graus - i amb molta boira, aquests dos factors units fan que es formi una capa de gebre sobre l'olivera que ens serveix per eliminar la major part dels insectes.
Cada ampolla està numerada i s'indica l'any de la collita. És un oli molt adequat per a amanides i entrants
En les finques de VEA l'herba creix sota les oliveres, constituint l'únic abonament, completament natural. |
En les finques de VEA l'herba creix sota les oliveres, constituint pràcticament l'únic abonament, completament natural. Només cal afegir cada tres o quatre anys una certa quantitat de terra dels turons adjacents. |
|