UNA TRADICIÓ FAMILIAR DE RIGOROSA QUALITAT

L'OLI D'OLIVA EXTRA VERGE DE LLEIDA, S'OBTÉ DE LA PRIMERA EXTRACCIÓ A FRED I SENSE PRESSIÓ D'OLIVES ARBEQUINA SELECCIONADES

Durant generacions el nom de VEÁ ha representat el nivell més alt de la qualitat en el cultiu de les oliveres i l'elaboració d'excel·lents olis d'oliva Verge Extra. Aquests olis estan entre els millors del món. Són diversos els factors que es combinen per a determinar el caràcter i la qualitat d'un oli d'oliva. La varietat de l'oliva, el sòl i clima en el qual es conrea l'arbre, la cura en la recol·lecció de les olives, l'habilitat en la molturació i l'art de la barreja. Però per sobre de tot això hi ha caràcter del productor i la seva insistència en el compromís de seguir les seves pròpies normes amb la negació de qualsevol sistema que pugui disminuir la qualitat i integritat del producte final.

El Sr. VEÁ ha introduït les tècniques de producció més noves, però també ha preservat de manera rigorosa els mètodes tradicionals en el cultiu i la selecció, i la perseverança, ja tradicional en la família, tan sols els millors olis siguin els que puguin dur el nom VEÁ. Tot l'oli d'oliva Verge Extra envasat sota la marca VEÁ, procedeix de la primera extracció en fred i sense pressió d'olives de la varietat “Arbequina”.

 

1913
1913

Compra de la primera finca d’oliveres Arbequines a la zona

Domingo Veá Santclement
Magi Veá Sentis

1946

Compra del terreny i edifici on actualment hi ha l’empresa

Domingo Veá Santclement
Josep Veá Farré

1974

Inscripció al Registre de la Propietat de l’empresa VEÀ S.A.

Nom que actualment es manté igual.

Josep Veá Farré

1977
1977

Compra del primer Sistema Continu a Espanya per a l’extracció de l’oli

Fins aleshores s’utilitzaven capatxos i l’extracció es feia mitjançant pressió. Millora substancial de la qualitat de l’oli.

Josep Veá Farré
Avelino Veá Esquerda

1978

Primeres exportacions d’oli d’oliva verge extra a Itàlia

Fins aleshores, les vendes d’oli d’oliva estaven regulades per l’Estat. L’oli es venia a granel i posteriorment s’envasava a Itàlia.

Avelino Veá Esquerda

1981
1981

Registre de la marca L'Estornell

Es va començar a envasar oli amb la nostra pròpia marca.

Avelino Veá Esquerda

1984
1984

Creació d’una filial als Estats Units: VEÀ North America

Davant la dificultat d’introduir un oli espanyol de qualitat, es va decidir crear la nostra pròpia importadora, primer a Chicago i després a Oakland.

Avelino Veá Esquerda

1991
1991

Ampliació de l’empresa

Planta d’envasat i sala d’emmagatzematge.

Avelino Veá Esquerda

1992
1992

Acord d’importació per als EUA amb DeMedici Imports Ltd

Després de diversos anys d’introducció dels nostres productes, vam arribar a un acord amb un dels millors importadors d’oli d’oliva verge extra.

Avelino Veá Esquerda
Gerard Veá Balona

1993
1993

Acord de distribució per a Espanya amb Distribuidora de Primeras Marcas

Primeras Marcas

Avelino Veá Esquerda
Gerard Veá Balona

2024
2024

Doble sistema d’extracció

Dos decantadors horitzontals permeten treballar a temperatures per sota dels 25 graus.

Avelino Veá Esquerda
Gerard Veá Balona