EXTRACCIÓ
En primer lloc es procedeix a la molturació de les olives per a l'obtenció d'una pasta que anomenarem "massa". En Vegi això es realitza amb un molí de martells mòbils perquè durant aquest procés no es calenta, ja que restaria intensitat i aromes a l'oli.
Després de la mòlta i anteriorment a l'extracció de l'oli, es produeix el batut de la massa. Procés que dura aproximadament 40 minuts en el qual la pasta arriba a 24 º C.
Mitjançant l'efecte del batut es van separant les molècules i poc a poc l'oli es va separant de la massa. Per l'extracció de l'oli s'utilitza el mètode "sinolea", aquest procés es basa en l'extracció en fred i sense pressió de l'oli. Posteriorment es treuen les impureses i partícules d'aigua per decantació natural passant per diferents dipòsits que es comuniquen per la part superior, d'aquesta manera tant les impureses com les partícules vegetals es van acumulant en el fons dels dipòsits. Finalment es procedeix a l'extracció de la resta de l'oli pel sistema continu. La massa es torna a batre per posar una altra vegada a temperatura - aquest cop a 32 º C - durant uns 15 minuts, posteriorment passa als decantadors on es separa el sòlid "orujo" del "oliasses" - fase aquosa - i l'oli. Finalment es neteja l'oli de petites impureses.
|
|
|