EXTRACCIÓ EN FRED
Hem desenvolupat un sistema d’extracció en fred, a una temperatura mitjana de 25 graus i amb un temps de batuda molt reduït. Aquesta línia d’extracció té una capacitat de 3000 kg/hora. El nostre temps de batuda abans de l’extracció és d’aproximadament 10 minuts, quan el més habitual seria una batuda de 40 minuts.
Després de la batuda, la pasta —les olives mòltes— s’introdueix al decantador horitzontal, on es realitza la separació de l’oli mitjançant la rotació, aprofitant la diferència de pes entre l’oli, l’aigua i la matèria orgànica. S’han fet tot un seguit de modificacions perquè aquest procés sigui el més ràpid possible i així preservar al màxim la qualitat de l’oli, evitant-ne l’oxidació. Hem reduït l’índex de peròxids, cosa que fa que els nostres olis siguin molt més resistents a l’enranciment.
Per finalitzar el procés d’extracció, es realitza una decantació natural abans de l’emmagatzematge als cups. Mitjançant aquest procés, l’oli queda lliure d’humitat i impureses alhora que evitem la centrifugació.