L'Arbequina
És la varietat més estesa a Catalunya, la de més renom i coneguda. És un arbre petit, que resisteix bé els freds i la sequera, es fa arbre relativament d'hora. Comença a ser productiu en 10 o 15 anys.
L'oliva Arbequina és una de les més petites, utilitzades per produir oli d'oliva. Més arrodonida que allargada, de maduració primerenca, d'un color verd / violeta i lluent, produeix un oli finíssim.
Cal destacar que l'Arbequina és exquisida, quan és amanida, per a ús en taula. El seu nom prové de la població d'Arbeca situada a la comarca del Segrià.
l'olivera
Es tracta de la Olea Europea L, planta de la família de les oleàcies. Els botànics reconeixen a l'Olea Europea dues subespècies: l'Olea europea Oleaster, què és l'olivera vora i la Olea europe Sativa, que és l'olivera autèntica.
És un arbre d'arrels fortes, ben ramificades. Les arrels són diferents segons com s'hagi plantat l'arbre. Si l'arbre s'ha plantat a partir d'una llavor tindrà una arrel principal vertical, en el cas dels planzones no hi ha arrel principal i les arrels creixen horitzontalment. |
|
Les condicions úniques de les nostres finques permeten una perfecta maduració del fruit, sense haver d'utilitzar cap producte químic ni fertilitzant. |
|