|
Informe Analític Collita 2004/2005
L'Estornell, Oli d'Oliva Verge Extra
PRIMERA EXTRACCIÓ EN FRED d'olives arbequines
Informe Analític Collita 2004/2005
Informe Analític n º 10291
Grau d'acidesa 0,21% ac. Oleic
Índex de peròxids 6,0 m.e.q. de o / kg.
Extinció en l'UV K270 n.m. 0,106
Extinció en l'UV K232 n.m. 1,81; AK =- 0,002
• Acidesa (% àcid oleic) ........................................... .......... 0,18%
• I. Peròxids (meq de 02 / kg greix) ..................................... 7,4 meq
• Extinció a U V: K 270 = 0,096
K 232 = 1,762; ΔK = -0,003
Cromatografia àcids grassos
Ac. Mirístic ................................................. ............................. 0,011%
Ac. Palmític ................................................. .......................... 12,13
Ac. Palmitoleico ................................................. ...................... 1,27
Ac. Esteàric ................................................. ............................ 1,80
Ac. Oleic ................................................. .............................. 74,75
Ac. Linoleic ................................................. ............................ 8,13
Ac. Araque ................................................. ............................ 0,37
Ac. Linolènic ................................................. .......................... 0,63
Ac. Gadol ................................................. .............................. 0,34
Ac. Behénico ................................................. ......................... 0,13
Ac. Lignocérico ................................................. ...................... 0,06
Isòmers Trans
C18:1T = 0,012 %
C18:2T+C18:3T = 0,012 %
Derivats Halogenats:
Bromodiclorometà .................................................. 0,004 ppm
Dibromoclorometano ............................................... 0,008 ppm
Totals (ppm) Inferior a ............................................ 0,015 ppm
Esterols-Eritrodiol:
• Eritrodiol + Uvaol = 1,55%; Colesterol = 0,29%; Brasicasterol = traces;
24-Metilencolesterol = 0,43%; campesterol = 3,12%; campestanol = 0,02%; estigmasterol = 0,76%;
Delta-7-campesterol = 0,01%; Beta-sitosterol = 94,66%; Delta-7-Estigmastenol = 0,21%;
Delta-7-Avenasterol = 0,50%.
• Trilinoleina = 0,13%. Diferència entre el ECN42 Reial i Teòric = 0,00. Correcte.
• Ceres = 141,-ppm.
• Estabilitat Rancimat a 120 º C (hores) = 6,70 hores.
• (2) Humitat i matèries volàtils a 105 º C ≤ 0,10%
• (3) Impureses insolubles en Èter de petroli ≤ 0,05%
• Tast organolèptica = Olor i sabor correctes.
Luis Jané Busquets
LABORATORIO DE ANÁLISIS S.L.
Reconegut per la Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca en matèria d'Olis i Greixos
C/ St. Llorenç, 27 Baixos -08192 St. Quirze del Vallès
(Barcelona)
Tel 93 721 13 25 - email:ljblab@arrakis.es
NIF B-61817615
|