olis vea estornell
NOVETATS | ON COMPRAR? | CONSULTES

Receptes amb oli de cafÈ

L'oli de cafè, es pot fer servir de diverses maneres, des d'aromatitzant en qualsevol plat de reposteria, com per oferir un toc original i de completament innovador a tot tipus de plat. La seva textura i color són iguals als d'un altre oli d'alta qualitat, igual que les seves qualitats físiques, pel que pot utilitzar-se de la mateixa manera que qualsevol Oli Extra Verge d'Oliva.

 

Besuc en papillota amb vinagreta de tòfones i cafè

Ingredients:
- 1 besucs d'un quilo
- 15 ml d'Oli d'Oliva Veá Extra Verge al cafè
- 2 rovells d'ou dur
- 1 cullerada de vinagre de Xerès
- 150 gr. de tomàquet pelat i picat en dauets.
- 60 gr de tòfona negra picada
- 30 gr. de mantega
- 3 fulls de paper de papillota
- Sal i pebre blanc

 

Filetejar i salpebrar els besucs. Untar el paper amb la mantega. Tancar la papillota i enfornar durant 12 minuts. Servir en el plat acompanyat de la vinagreta de tòfones al cafè. Per fer la vinagreta batem el rovell d'ou i la barregem amb el tomàquet, les tòfones, el vinagre i l'oli, i li afegim sal al gust.

 

Gambetes amb salsa de cafè a la Menta

Ingredients:
- 11 gambetes
- 15 ml d'Oli d'Oliva Veá Extra Verge al cafè
- 2 culleres de licor de menta
- ½ llimona
- ½ tassa de crema

 

Escalfeu l'oli en una paella i fregiu-hi les gambetes. Afegeiu el licor, la llimona i la crema. Deixar espessir una mica i servir amb guarnició d'arròs.

 

Gelat d'oli d'oliva al cafè

Ingredients:
- 500 ml de llet
- 250 gr. de nata fresca
- 15 gr. de sucre
- 5 rovells d'ou
- 100 ml d'Oli d'Oliva Veá Extra Verge al cafè
- 1 baina de vainilla

 

S'escalfa la llet amb la crema i la baina de vainilla oberta. Bateu els rovells d'ou amb el sucre fins que estiguin escumosos. Afegiu la llet en l'ou batut remenant constantment; deixeu-ho en foc baix i continueu remenant fins que la barreja sigui consistent com per a pintar una cullera. Afegiu l'oli d'oliva, removeu i introduiu-ho en una màquina de fer gelats.

 

Salsa Guacamole

Ingredients:
- 2 alvocats mitjans
- 1 tomàquet (preferiblement de mata o de pera)
- 1 / 2 ceba o 1 ceba tendra
- Suc de mitja llimona
- Sal
- Tabasco
- Una cullerada sopera d'Oli d'Oliva Verge

 

Es pela l'alvocat. Un truc per pelar-lo sensne que quedi mig alvocat enganxat a la pell és donar-li un suau "massatge" amb els dits o rodar-lo una mica per la taula perquè la pell es desprengui més fàcilment.
Un cop pelat, el tallem i li traiem l'os i el posem al got de la batedora.
Pelem el tomàquet i piquem la ceba, afegint-ho tot al vas de la batedora.
Afegim sal al gust, una mica de tabasco, també al gust i l'oli de cafè. Amb l'oli no convé passar-se ja que se li tira només pel sabor. L'alvocat és una fruita molt greix i no convé convertir la salsa en un engrut.
S'afegeix el suc de mitja llimona, que a més de donar-li un punt de sabor fantàstic, per les seves propietats antioxidants, ens permetrà conservar a la nevera la salsa sobrant sense que es faci malbé.
Ho batem tot fins que adquireixi la consistència desitjada i llest.
És molt fresca i saborosa, encara que això si, de nit pot resultar una mica forta.

 

Altres suggeriments

Tonyina a la graella a l'oli de cafè
Sorbet d'Oli d'oliva al cafè
Biscuits d'Oli d'oliva al cafè
Guatlles marinades en cafè
Mandonguilles de xai aromatitzades al cafè
Salmó marinat a l'oli de cafè
Xocolata a l'oli d'oliva de Cafè
Alvocats a rodanxes i sal grossa
Espatlla de salmó rostit
Amanida de endívies amb nous
Conchita, musclos petits
Couscous
Amanida de patates lleugerament condimentades o assaonades amb all
Remolatxa en làmines
Vieires
Llagostins o gambes a la graella amb oli de cafè
Rostit de carn amb pinya
Amanida de musclos al vinagre balsàmic

 

 


TEL +34 973 12 60 00 | FAX +34 973 16 62 25 | vea@vea.es | Sarroca de Lleida | Spain | © 1996-2023 VEÁ S.A.

Política de Privacidad

 

instagram estornellimages of veafacebook olis vea estornell