L'oli d'oliva extra verge de Lleida, s'obtÉ de la primera extracciÓ en fred i sense pressiÓ d'olives arbequines seleccionades Durant generacions el nom de VEA ha representat el nivell més alt de la qualitat en el cultiu de les oliveres i l'elaboració d'olis d'oliva verge extra. Aquests olis estan entre els millors del món. El Sr VEA ha introduït les tècniques de producció més noves, però també ha preservat de manera rigorosa dels mètodes tradicionals en el cultiu i la selecció, per auqest motiu, tan sols els millors olis poden portar el nom VEÁ. Tot l'oli d'oliva verge extra envasat sota la marca Vea, procedeix de la primera extracció en fred i sense pressió d'olives de la varietat "Arbequina". |
|
Per a l'obtenció d'aquest oli no s'ha utilitzat el sistema de centrifugació, l'oli manté molt més les característiques de l'oliva ja que no s'ha escalfat ni emulsionat. En els cultius dels olivars, no s'utilitzen els pesticides, insecticides ni els fertilitzants químics. A causa de les condicions climatològiques, la utilització de sulfats es redueix a una o dues vegades l'any. En altres zones amb un clima més suau, la utilització de sulfats és molt més freqüent. |