olis vea estornell
NOVETATS | ON COMPRAR? | CONSULTES

ExtracciÓ d'olives SELECCIONADES

Sota la marca "L'Estornell" - nom català adquirit dels ocells que agraden de les olives i que vénen a "ajudar" a l'època de la collita - s'envasen dos tipus d'oli d'oliva verge extra diferents: L'Estornell Verge Extra i L'Estornell Verge Extra Ecològic a més d'un vinagre de vi de raïm de la varietat "Garnatxa".
L'acidesa de les varietats de l'Estornell és molt baixa, entre 0,2 i 0,3 - en cap cas per sobre de 0,5 -, gràcies a la ràpida molturació que no sobrepassa les 24 hores des de la collita.

estornell
Hem de tenir en compte que l'acidesa del fruit augmenta des del mateix moment de la collita. Aquest valor compleix àmpliament les normes dictades pel Consell Oleícola Internacional, que estableix una acidesa màxima de 0,8 º per l'oli d'oliva Verge-Extra.

El clima de la zona sud de la província de Lleida és ideal per al cultiu ecològic d'oliveres de la varietat "Arbequina". Durant l'hivern el clima és molt fred - temperatures mínimes de -5 i -7 graus i amb molta boira, són dos factors que units fan que es formi una capa de gebre sobre l'olivera que ens serveix per eliminar la major part dels insectes i a més mantenen la temperatura de l'olivera a un mínim de 0 graus.

A l'estiu el clima és molt càlid i sec, la qual cosa manté un nivell d'insectes acceptable per l'olivera. L'Estornell Verge Extra procedeix d'una selecció realitzada pel Sr vegi de diferents zones del nord d'Espanya i dominada per oli d'olives de la varietat "Arbequina".
 


TEL +34 973 12 60 00 | FAX +34 973 16 62 25 | vea@vea.es | Sarroca de Lleida | Spain | © 1996-2024 VEÁ S.A.

Política de Privacidad

 

instagram estornellimages of veafacebook olis vea estornell